Omgeving

Waterpark Veerse Meer ligt centraal in Zeeland. Vanuit uw eigen watervilla zijn diverse leuke steden en bezienswaardigheden snel bereikbaar. De gezellige binnenstad van Middelburg ligt bijvoorbeeld op slechts 15 minuten rijden.
 
Prima uitvalbasis
Zeeland is een vakantieprovincie bij uitstek. Voor elk wat wils. De verschillende steden lenen zich uitstekend voor een cultureel uitstapje en het achterland biedt genoeg flora, fauna en fun om uit je stoel te komen. Wilt u echter ook buiten de provincie Zeeland op pad? Dan zijn de bourgondische steden als Brugge, Gent en Antwerpen goed bereikbaar, onder andere dankzij de Westerscheldetunnel. Of even shoppen in Rotterdam? In iets meer dan een uurtje rijden staat u op het Beursplein; u kunt natuurlijk ook ontspannen de trein nemen vanaf het NS station in Arnemuiden. Wanneer u een bezoek brengt aan het historische centrum van Zierikzee dan kunt u dat zowel varend als met de auto doen. Met de auto komt u dan over de vijf kilometer lange Zeelandbrug die u over de Oosterschelde brengt met een schitterend panoramisch uitzicht.
 
Pleziervaart
U houdt van varen? Stelt u zich eens voor: u stapt vanuit uw eigen tuin zo op uw jacht of bootje om weg te varen... Even langs de Lemmerplaat varen en daar is het weidse Veerse Meer al in zicht. Met een lengte van 22 kilometer is het Veerse Meer ruim genoeg om een dag lang op pad te zijn. De waterkwaliteit is in de afgelopen jaren sterk verbeterd, het is dan ook perfect zwemwater. Dit mede dankzij de aanvoer van zout water vanuit de Oosterschelde sinds 2004. Recreatief varen is een waar genot op het Veerse Meer. Zowel zeilen als gemotoriseerd varen is zeer goed mogelijk. Er zijn ook delen van het Veerse Meer gereserveerd voor snelvarend verkeer. Hier is bijvoorbeeld waterskiën en jetskiën toegestaan. De mooie groene oevers worden afgewisseld met tal van eilandjes, waarvan sommigen zijn voorzien van aanlegsteigers en wandelpaden. Mocht u verder willen gaan, dan is de Oosterschelde rechstreeks bereikbaar via het Katse Veer.
 
Oosterschelde
Op de Oosterschelde geniet u van de enorme ruimte. De gevarieerde oeverlijn brengt u naar de mooiste plekjes in Zeeland. Natuurlijk vaart u regelmatig even naar Veere. Wanneer u een langere tocht wilt maken zijn de havens van Zierikzee, Goes en Middelburg zeker een leuke bestemming. Of u legt even aan in de gezellige jachthaven in Wemeldinge voor een verse espresso op het sluisplateau. Neeltje Jans is ook een interessante bestemming; dit eiland is indertijd kunstmatig aangelegd voor de bouw van de Oosterschelde stormvloedkering. Inmiddels heeft het een recreatieve functie. Er is een leuk attractiepark en een museum over de bouw van dit unieke onderdeel van het Deltaplan.
 
Verhuur
Mocht u zelf niet in het bezit zijn van een vaartuig, dan zijn er volop mogelijkheden voor het huren van een boot. U kunt hiervoor uiteraard terecht op het park. Zo kunt u op eigen gelegenheid het Veerse Meer van de andere kant ervaren. 
 
Bereikbaarheid
Waterpark Veerse Meer is goed bereikbaar vanaf het Veerse Meer. U kunt om de Lemmerplaat heen varen en de cottages bereiken via de kreken. Deze zijn voldoende diep. Bij de cottages aan de kreek is er ruimte voor een sloep of jacht.
 
Vliegveld
Op steenworp afstand ligt Vliegveld Midden-Zeeland. Hier stijgen en landen sportvliegtuigjes van de grasbaan. Zeker ‘s zomers kunt u genieten van parachutisten of u kunt zelf een rond- of zweefvlucht maken! Een stap verder is zelf uw vliegbrevet halen, ook dit is mogelijk aan het eind van de straat. Kortom, er is genoeg te beleven in de omgeving.

 


testtest